SportNogometNogometaš Coma zbog rasizma dobio 10 utakmica kazne

Nogometaš Coma zbog rasizma dobio 10 utakmica kazne

FIFA je suspendovala igrača Coma Marca Curta na deset mečeva zbog vrijeđanja na rasnoj osnovi igrača Wolvesa Hwang Hee-chana tokom prijateljskog meča pred start sezone.

Kako se navodi, Curto je Hwanga nazvao ‘Jackie Chan’.

Wolves je poslije utakmice uložio žalbu UEFA-i, koja je rekla da je nemoćna, pošto se utakmica nije igrala pod njenim okriljem.

U priču se umiješao Fudbalski savez Južne Koreje, čiji je Hwang Hee-chan reprezentativac, i prijavio incident FIFA-i.

“Igrač Marco Curto proglašen je odgovornim za diskriminatorno ponašanje i kažnjen je suspenzijom na 10 utakmica. Polovina tih mečeva je uslovna kazna u periodu od dvije godine, a igraču se nalaže i društveno koristan rad i edukacija”, izjavio je potparol FIFA-e.

Tvarenasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE