SvijetEvropaPredstavnici Komisije PSBiH na sastanku Parlamentarne dimenzije Berlinskog procesa

Predstavnici Komisije PSBiH na sastanku Parlamentarne dimenzije Berlinskog procesa

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić i članovi Zajedničke komisije Branislav Borenović i Mia Karamehić – Abazović učestvovaće na sastanku Parlamentarne dimenzije Berlinskog procesa, koji će biti održan 8. i 9. oktobra u Berlinu.

Na sastanku, kojeg uoči Samita Berlinskog procesa, organizuje Odbor za evropske poslove Bundestaga SR Njemačke, uz podršku Instituta za demokratiju „Societas Civilis Skoplje“ i Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, učestvovaće predstavnici komisija/odbora za poslove Evropske unije iz svih zemalja zapadnog Balkana.

Kako su najavili domaćini, sastanak će biti prilika da parlamentarci iz regiona zapadnog Balkana i članovi Odbora za evropske poslove Bundestaga u okviru panel diskusija razmijene mišljenja i stavove u vezi sa zajedničkim regionalnim tržištem, kao i o pitanjima u vezi sa Zelenom agendom.

Parlamentarcima iz zemalja zapadnog Balkana obratiće se i ministarka u Vladi SR Njemačke za Evropu i klimu Anna Lührmann i specijalni predstavnik njemačke Vlade za zemlje Zapadnog Balkana Manuel Sarrazin, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE