BiHLokalni izbori 2024Mirza Ganić će imati na kraju bolji rezultat nego prije četiri godine,...

Mirza Ganić će imati na kraju bolji rezultat nego prije četiri godine, Adnan Delić preporodio SDP

Iako je na Lokalnim izborima glasalo značajno manje birača nego prije četiri godine pobjednik izbora Mirza Ganić dobio je više glasova nego 2020.godine iako je broj kandidata bio veći u odnosu na prošle izbore. Podsjećamo, na prethodnim izborima kandidati su bili Mirza Ganić – 10.501, Amra Babić – 8.345, Dario Pekić – 1.462 glasa.

Na osnovu do sada prebrojanih 15.804 glasa od ukupnih 16.598, novi/stari gradonačelnik Mirza Ganić je osvojio 10.150 glasova i ako se uzme u obzir manji broj glasača, a veći broj kandidata on već sada ima bolji rezultat nego prije četiri godine.

Drugi po broju osvojenih glasova je Adnan Delić (SDP) koji je napravio značajan iskorak kada je u pitanju SDP uopšte. Na prošlim izborima nisu imali kandidata, a na onim iz 2016.godine Ermin Dlakić je osvojio 1.170 glasova. Delić već sada ima duplo više glasova – 3.647, a ostalo je da se prebroji još 794 glasa.

Dario Pekić za sada je osvojio 725 glasova što je duplo manje nego prije četiri godine, ali kao posve novi politički subjekt Snaga Naroda čiji je predsjednik uspio je osvojiti najmanje dva vijećnička mandata.

Infografika // Lokalni izbori za gradonačelnika u Visokom 2024
Infografika // Lokalni izbori za gradonačelnika u Visokom 2024

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE