Lokalne TemeGradski štab civilne zaštite aktivirao svu dostupnu mehanizaciju i materijal

Gradski štab civilne zaštite aktivirao svu dostupnu mehanizaciju i materijal

Gradski štab civilne zaštite kao što je zaključeno na vanrednoj sjednici aktivirao je svu dostupnu mehanizaciju i materijal, te zajedno s građanima i danas djeluje na širem području Visokog.
“Očekujemo da do kraja radnog dana saniramo i utegnemo sve što je prijavljeno, a bilo je moguće uraditi. Od sutra će geolog i građevinski inženjeri obići potencijalna klizišta, kako bi se utvrdilo da li se radi o odronu ili klizištu, a u cilju pripreme neophodne dokumentacije za nastavak djelovanja. Analizirat će se i druga oštećenja na putnoj infrastrukturi kako bi znali šta nam je činiti u narednom periodu. Ovo je prilika da se zahvalim svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos, jer smo pokazali da sinhronizovano i zajedno možemo u kratkom roku odgovoriti i najtežim zadacima.” – kazao je komadant štaba civilne zaštite Mirza Ganić.
Podsjećamo da od petka ujutro Štab civilne zaštite Visoko koordinira sve aktivnosti i vrlo brzo normalizije stanje na terenu.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE