Lokalne Teme(VIDEO) Zbog nevremena ogromne štete zabilježene i u parku "Ravne 2"

(VIDEO) Zbog nevremena ogromne štete zabilježene i u parku “Ravne 2”

Bujične kiše koje su neprestano padale 12 sati u petak 4. oktobra 2024. godine nanijele su ogromne štete u najljepšem parku u ovom dijelu Evrope, parku „Ravne 2“. Prema prvim procjenama šteta iznosi preko 150.000 KM, a uništen je zemljani teniski teren na kojem će se morati ponovo postavljati podloga. Ogromna šteta je napravljena na drugom teniskom terenu sa tvrdom podlogom, terenima za košarku i odbojku, te dječijem igralištu. Pojavila su se tri klizišta u prvoj dolini parka i Magičnoj šumi.

Vrijedna ekipa Fondacije već je na terenu i radi na sanaciji i čišćenju oštećenja i posljedica poplava, čišćenju parka i potoka u parku koji su zatrpani zemljom, muljem i smećem koji su u park došli  sa divljih deponija i iz pravca Dubrava.

Veliki radovi će se odvijati tokom ovog i narednog mjeseca, a što se tiče naših posjetilaca, park će sve vrijeme tokom sanacije biti otvoren za posjete.

U video prilogu na Youtube stranici Press službe Fondacije pogledajte kako je park izgledao jutro nakon poplava:

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE