BiHLokalni izbori 2024Visoko nije među njima // Lokalni izbori će biti odgođeni u četiri...

Visoko nije među njima // Lokalni izbori će biti odgođeni u četiri općine koje su pogođene poplavama

Iako je sinoć objavljena informacija kako će izbori biti odgođeni i u Visokom zbog poplava Centralna izborna komisija (CIK) danas je donijela odluku u kojim to gradovima neće biti izbora, a Visoko nije među njima. Riječ je o četiri biračke jedinice – Jablanica, Konjic, Kiseljak i Kreševo i odnosi se na sva biračka mjesta u tim općinama.

U Fojnici će izbori biti odgođeni na tri biračka mjesta.

Datum o naknadnom održavanju izbora će biti objavljen nakon što se steknu uslovi za održavanje izbora. Zakon definiše rok za odluku u dužini od mjesec dana.

“Na temelju onoga što smo dobili jutros kao informaciju i nakon sagledavanja opće situacije na terenu, donijeli smo odluku o odgađanju izbora u četiri osnovne jedinice na svim biračkim mjestima”, kazala je predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić.

U ostatku zemlje bi izbori trebali biti održani bez problema, a transport glasačkih listića je uveliko u toku.

Klix.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE