SportNogomet(VIDEO) Napoli se pobjedom učvrstio na vrhu tablice

(VIDEO) Napoli se pobjedom učvrstio na vrhu tablice

Napoli je pobjedom protiv novajlije Coma 3:1 u utakmici sedmog kola talijanske Serie A povećao prednost nad Juventusom na prvom mjestu prvenstvene tabele.

Scott McTominay, Romelu Lukaku i David Neres postigli su golove za ekipu Antonija Contea, dok je za goste iz Coma zabio Gabriel Strefezza.

Napoli je krenuo sjajno u utakmicu. Škotski veznjak Scott McTominay već je u prvoj minuti pogodio za 1:0 na asistenciju Lukakua. Gosti su izjednačili u 43. minuti pogotkom Gabriela Strefezze. U drugom poluvremenu Lukaku je u 53. minuti realizovao penal za 2:1, a potom u 86. minuti bio asistent Davidu Neresu za konačnih 3:1.

Napoli je tako došao do pete pobjede u novoj sezoni Serie A, što ekipa pod vodstvom Antonija Contea sa 16 bodova drži na vrhu tabele, ispred Juventusa koji ima 12 bodova i utakmicu manje. Como je s osam bodova na desetoj poziciji.

Tvarenasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE