ZDKPremijer Nezir Pivić: Zeničko-dobojski kanton šalje mehanizaciju u Jablanicu i Konjic

Premijer Nezir Pivić: Zeničko-dobojski kanton šalje mehanizaciju u Jablanicu i Konjic

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona pripremila je mehanizaciju koju će poslati na ispomoć u saniranju posljedica katastrofalnih poplava u općinama Jablanica i Konjic, potvrdio je premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić.

– Vlada Zeničko-dobojskog kantona stavlja se na raspolaganje poplavljenim područjima i u ovom trenutku čekamo signal Federalne uprave civilne zaštite da pripremljenu mehanizaciju pošaljemo u Jablanicu i Konjic. Duboko se saosjećamo sa građanima poplavljenih područja, jer smo i sami doživjeli katastrofalne poplave 2014. godine i znamo koliko znači pomoć u ovakvoj nesreći – rekao je premijer Pivić.

Napomenuo je da poplave nisu zaobišle ni Zeničko-dobojski kanton. Došlo je do izljevanja rijeka na području Grada Visoko i Općine Vareš, ali je situacija pod kontrolom.

Press služba ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE