Lokalne TemeCrna HronikaFOTO // Nevjerovatna posvećenost i hrabrost: Visočki vatrogasci evakuišu stanovništvo uslijed poplava...

FOTO // Nevjerovatna posvećenost i hrabrost: Visočki vatrogasci evakuišu stanovništvo uslijed poplava u Prijekom

Posljedice obilnih padavina koje su pogodile Visoko u protekla 24 sata postale su itekako vidljive jutros, posebno u širem gradskom području. Jedno od najkritičnijih mjesta je donji dio naselja Prijeko, gdje je rijeka Fojnica zbog naglog porasta vodostaja poplavila kompletan put i odsjekla nekoliko kuća od ostatka naselja.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Prema riječima lokalnih stanovnika, rijeka je u roku od samo 15 minuta nanijela štetu, što je izazvalo paniku među mještanima. Visočki vatrogasci su brzo reagovali i već su na terenu kako bi pomogli ugroženom stanovništvu. Trenutno je u toku evakuacija djece i ljudi iz poplavljenih kuća, a vatrogasci čine sve što je u njihovoj moći da spriječe veće posljedice ove elementarne nepogode.

Jedan od čitatelja našeg portala javio je kako vatrogasci hrabro evakuišu djecu iz jedne poplavljene kuće, prikazujući nevjerovatnu posvećenost i hrabrost u ovim teškim trenucima. Situacija je i dalje kritična, a lokalno stanovništvo apeluje na vlasti i nadležne službe za dodatnu pomoć.

Ova prirodna nepogoda još jednom je ukazala na hitnu potrebu za boljom infrastrukturom i preventivnim mjerama koje bi mogle umanjiti štete izazvane poplavama na ovom području.

Naim K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE