Lokalne TemeAdnan Delić u završnoj debati na RTV Visoko: Vizija, budžet, privreda i...

Adnan Delić u završnoj debati na RTV Visoko: Vizija, budžet, privreda i turizam u fokusu

Adnan Delić, kandidat za gradonačelnika Visokog ispred SDP-a, sinoć je učestvovao u završnoj debati na RTV Visoko, gdje je predstavio ključne teme i planove za budućnost našeg grada.

Adnan Delić istaknuo je svoju viziju za modernizaciju Visokog, ističući kako grad mora postati mjesto gdje svi građani imaju priliku za dostojanstven život i ekonomski napredak.

“Visoko mora postati grad prilika za sve, od mladih poduzetnika do porodica koje žele stabilnu budućnost. Ovo je grad koji zaslužuje lidera koji će raditi za sve građane, a ne samo za političke elite,” naglasio je Delić.

Govoreći o gradskom budžetu, Delić je izrazio zabrinutost zbog nepravilnog trošenja sredstava prethodnih godina.

“Prethodna gradska uprava na čelu sa Mirzom Ganićem potrošila je ogromna sredstva, a građani nisu osjetili značajna poboljšanja. Vrijeme je za odgovorno upravljanje, racionalizaciju troškova i realizaciju strateški isplaniranih projekata,” rekao je Delić. On je istakao da će svaki projekat u budućnosti biti pažljivo isplaniran, s ciljem maksimalne koristi za građane.

Posebna pažnja u debati bila je posvećena privredi, gdje je Delić istakao važnost podrške mladim poduzetnicima i stvaranju pogodnog poslovnog okruženja.

“Podržat ćemo osnivanje start-upova kroz olakšice i subvencije, a istovremeno ćemo raditi na privlačenju novih investitora. Naš cilj je povećanje prosječne plate i poboljšanje životnog standarda svih građana Visokog,” rekao je Delić.

Delić je također predstavio svoj ambiciozan plan za razvoj turizma u Visokom, ističući da grad ima ogroman potencijal koji se još uvijek ne koristi.

“Vizija je jasna – Visoko će imati turističku mapu, web stranicu za turiste, besplatan WiFi u centru grada i turističkim lokacijama. Razvijat ćemo rafting, biciklističke i motocross staze, a sve to u skladu sa zaštitom okoliša,” naglasio je Delić.

Jedan od prioriteta njegovog mandata bit će izrada socijalne karte koja će pomoći gradskoj upravi da sredstva usmjeri na najpotrebnije. “Socijalna karta će nam omogućiti da efikasno i pravedno raspodijelimo sredstva, kako bi pomoć stigla tamo gdje je najpotrebnija,” istakao je Delić.


Na kraju debate, Delić je uputio poziv svim građanima da izađu na izbore 6. oktobra i biraju odgovorno:

“Pročitajte izborni plan svake stranke i odlučite kome ćete dati svoj glas. Zapamtite: ne vjerujte obećanjima, već svojim očima i zdravom razumu. Vaš glas ne vrijedi samo danas, on određuje vašu i budućnost vaše djece. Birajte odgovorno i ne dozvolite da vaš glas bude kupovan za sitniš. Imati kanalizaciju, pitku vodu, park i čist grad je pravi patriotizam!”

Ja sam Adnan Delić, a vi 6. oktobra birajte odgovorno.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE