BiHLavrov i Medvedev pisali Dodiku

Lavrov i Medvedev pisali Dodiku

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov i predsjednik partije Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev pisali su predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku. U odvojenim pismima koje je Dodik objavio na X-u, Lavrov i Medvedev ga hvale zbog suprotstavljanja Zapadu. Navode da sa zabrinutošću prate kako “zapadni akteri ruše dejtonske principe unutarnjeg uređenja Bosne i Hercegovine i pokušavaju skratiti”, kako su napisali, “neotuđiva ustavna prava konstitutivnih naroda. Vidi se da se prije svega na udaru nalazi RS, Vi osobno i Vaši suradnici jer branite zakonite i međunarodnim pravom zajamčene interese srpskog naroda i dajete otpor neokolonijalnoj politici Zapada”, navedeno je, među ostalim, u pismima koje su Lavrov i Medvedev poslali Dodiku.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE