SvijetBroj poginulih u oluji Helene prešao 150

Broj poginulih u oluji Helene prešao 150

Broj poginulih u snažnoj oluji Helene, koja je pogodila jugoistok Sjedinjenih Država, popeo se na najmanje 155, saopćile su vlasti, dok se predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris pripremaju pregledati štetu.

Biden će u srijedu krenuti u Sjevernu i Južnu Karolinu, dok će Harris, koja vodi kampanju da naslijedi svog šefa u Ovalnom uredu, posjetiti Georgiju.

Sjeverna Karolina i Georgia dvije su najteže pogođene države, ali i dva ključna bojna polja na predsjedničkim izborima u novembru, na kojima se Harris natječe da pobijedi republikanskog bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Najmanje 74 osobe stradale su u Sjevernoj Karolini, 36 u Južnoj Karolini, 25 u Georgiji, 14 na Floridi, četiri u Tennesseeju i dvoje u Virginiji, prema podacima lokalnih vlasti i medijskim izvještajima koje je sastavio AFP.

Djelatnici hitnih službi radili su na ponovnom uspostavljanju opskrbe strujom i vodom u cijeloj regiji. Stotine ljudi još uvijek se vode kao nestale, iako su dužnosnici izrazili nadu da će neki biti pronađeni nakon što ponovno proradi usluga mobilne telefonije.

– Znamo da je razaranje koje je donio uragan Helene nevjerojatno. Zajednice su izbrisane s karte – rekao je guverner Sjeverne Karoline Roy Cooper na brifingu u utorak, priznajući kako vjeruje da će broj žrtava u njegovoj državi tek rasti.

– Izazovi su golemi – dodao je, iznoseći detalje o nestanku struje, blokiranim međudržavnim autocestama i zračnim prijevozima hitne pomoći zajednicama do kojih nije moguće doći cestom.

Okrug Buncombe u zapadnoj Sjevernoj Karolini, dom turističkog središta Ashevillea, bio je daleko najrazoreniji s 57 smrtnih slučajeva.

U Južnoj Karolini, guverner Henry McMaster podijelio je novi broj od 36 potvrđenih smrtnih slučajeva, ali je upozorio: “Raste i vjerojatno će ih biti više.”

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE