BiHLokalni izbori 2024(FOTO) Kula Banjer je izabrao! SDA i provjereno najbolji - Mirza Ganić!

(FOTO) Kula Banjer je izabrao! SDA i provjereno najbolji – Mirza Ganić!

Večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) u MZ Kula Banjer, gdje su se mještani okupili u velikom broju, što je još jedan pokazatelj da je SDA izbor naroda.

Na skupu su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće Visoko, a prisutnima se obratila i zastupnica u Skupštini ZDK-a, Mirela Mateša Bukva. U svom govoru je izrazila zahvalnost za podršku te naglasila važnost patriotizma. „Hvala vam za ovu podršku, to je znak da smo na pravom putu. Najveća bol koju osjećamo je izdaja domovine, a to je nešto najvrijednije. Iznenađuje nas što se neki naši konkurenti predstavljaju kao opozicija, a zapravo su vlast na većim nivoima od kojih naše Visoko i naši građani nemaju nikakve koristi“, kazala je Mateša Bukva.

Esad Semić, nosilac liste i poznati privrednik i humanitarac, pozvao je prisutne da budu vakifi podržavajući časne i poštene kandidate SDA. „Budite vakifi i pomozite svojim glasovima da budemo vaš izbor i hairli završimo historijski projekat hitne pomoći koji smo pokrenuli“, istakao je Semić.

Mirza Ganić, kandidat SDA za gradonačelnika Visokog, zahvalio se braći Semić za dugogodišnje napore u razvoju Kula Banjera, ali i brojnih drugih mjesnih zajednica, te naglasio važnost zajedničkog rada na dobrobit lokalne zajednice. „Oni koji stvaraju smutnju pokušavaju zbuniti naše građane, ali važno je prepoznati prave komšije, jer iskren komšija je bitniji od bilo koga drugog“, kazao je Ganić.

Ganić je također spomenuo realizaciju ključnih projekata u MZ Kula Banjer, uključujući dogradnju rezervoara za vodu, čime su kapaciteti vodosnabdijevanja značajno prošireni, asfaltiranje puteva u Taukčićima, Gornjim Taukčićima, Kula Banjeru, te rješavanje dijela kanalizacije. Ukupna ulaganja u Kula Banjer prelaze pola miliona KM, što niko do sada nije ovoliko uložio u ovu mjesnu zajednicu.

Mirsad Kalić u ime naroda uručio je zahvalnice gradonačelniku Mirzi Ganiću i nosiocu liste Esadu Semiću Leri za nesebičan rad i doprinos u razvoju ovog kraja.

SDA Visoko / Visoko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE