Lokalne TemeNajposjećeniji septembar na bosanskim piramidama

Najposjećeniji septembar na bosanskim piramidama

Ovogodišnja izvanredna ljetna sezona na bosanskim piramidama nastavlja se sa najposjećenijim mjesecom septembrom do sada.

Na lokacijama koje vodi Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ u Visokom rekordne su posjete gostiju iz većeg broja zemalja svijeta: Hong Konga (Kina), Nizozemske, Njemačke, Češke, Australije, Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Bugarske, Srbije, Mađarske, Norveške, Danske, Velike Britanije i dr.

Vodička služba Fondacije sastavljena od 30 vodiča uz kontinuirano prisustvo direktora dr. Semira Osmanagića na usluzi je brojnim gostima i organizovanim grupama. Na uređenim lokacijama Belvederea, tumulusa u Vratnici, sjeverne strane Bosanske piramide Sunca, tunela Ravne i ‘Arheološko-turističko-sportskog parka Ravne 2’ čuju se različiti svjetski jezici.

Iznajmljivači smještajnih i hotelskih kapacitetea u Visokom te ugostiteljski objekti i suvenirnice imaju sve razloge da budu zadovoljni ovom sezonom. Fondacija nastavlja s intenzivnim promotivnim aktivnostima, uređenjem i održavanjem arheoloških, ljekovitih, kulturnih i sportskih sadražaja te dovođenjem gostiju u Visoko.

Visoko.co.ba/Fondacija AP BPS


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE