SportNogometBorac rutinski do trijumfa nad Radnikom

Borac rutinski do trijumfa nad Radnikom

Fudbaleri Borca rutinski su u Banjaluci ostvarili pobjedu nad Radnikom u susretu devetog kola WWin lige BiH.

Terensku inicijativu domaćin je krunisao u 25. minuti. Nakon što je Samurović odbranio udarac Hrelje, na odbijenu loptu natrčao je Kvržić i poentirao za vodstvo Borca.

Pred kraj prvog poluvremena dosuđen je penal za Banjalučane, Halkić je procijenio da je Maričić faulirao Čavića u kaznenom prostoru. Siguran realizator bio je Sebastian Herrera.

Domaćin je tresao mrežu Radnika i u 73. minuti, ali pogodak Đajića je poništen jer je prethodno napravljen faul.

Borac je zatim mirno priveo utakmicu kraju i bez većih problema upisao tri boda. Dobra uvertira za prvaka BiH pred utakmicu Konferencijske lige protiv Panathinaikosa (četvrtak, 21 sat, Arena 1 Premium).

Borac – Radnik 2:0 (Kvržić 25′, Herrera 43′)

Gradski stadion u Banjaluci. Glavni sudija: Haris Halkić (Sanski Most).

BORAC: Šiškovski, Kvržić, Meijers, Carolina, Herrera (Subić), Grahovac (Pihler), Hrelja (Bajde), Savić, Čavić, Srećković (Nikolov), Marčetić (Đajić).

RADNIK: Samurović, Josipović, Pavlović, Sivac, Maričić, Klenpić, Perišić, Santrač, Mehanović, Pantelić (Jovanović), Da Silva (Teodorović).

Deveto kolo WWin lige BiH:

Subota:
Sloboda – Sloga Meridian 0:3
Velež – Zrinjski 0:1

Nedjelja:
Igman – GOŠK 3:2
Željezničar – Posušje 1:0
Borac – Radnik 2:0

Ponedjeljak:
18:00 Široki Brijeg – Sarajevo.

Tvarenasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE