BiHLokalni izbori 2024(FOTO) Gračanica bira sigurno, Gračanica bira SDA

(FOTO) Gračanica bira sigurno, Gračanica bira SDA

Predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) u Gračanici okupio je brojne simpatizere, koji su podržali SDA i Mirzu Ganića, kandidata za gradonačelnika Visokog. Prisutnima su se obratili kandidati za Gradsko vijeće, te Esad Semić, nosilac liste.

Merjema Mlivić istakla je važnost zajedničkog djelovanja za budućnost zajednice. Mlivić je pozvala sve sugrađane da 6. oktobra izađu na izbore i podrže SDA, naglašavajući da tim stranke stoji s ponosom iza svojih rezultata.

Edin Lopo, također kandidat za Gradsko vijeće, osvrnuo se na ostvarene projekte u Gračanici, demantujući tvrdnje da se malo radilo u proteklom periodu. Asfaltiran je put Loznik – Brdo, zatim put u Velikom Čajnu, Tramošnjiku, Malim Trnovcima, utegnut put do Smršnice, asfaltiran glavni put od centra Gračanice do Malog Čajna, izgrađeno dječije igralište, utopljena škola Musa Ćazim Ćatić i u istoj urađena konverzija grijanja na plin kako bi se smanjilo zagađenje ovog kraja, investirano u objekat Islamske zajednice Gračanica u kojem će uskoro biti otvorena nova ambulanta. Preuzeto je plaćanje javne rasvjete, izgrađena javna rasvjeta u Kovačićima, izdate dozvole za izgradnju javne rasvjete u Uvorićima i Šačićima gdje će uskoro biti raspisan tender. Isporučene su cijevi u Uvoriće kako bi se riješio problem kanalizacije na dijelu koji je trenutno kritičan.

Naveo je i da su asfaltirane udarne rupe prema Prhinju, te da je zaustavljeno istresanja smeća na Livadama i kontinuirano vršena sanacija divljih deponija.

Mirza Ganić, zahvalio je okupljenima na podršci i naglasio uvjerenje u pobjedu SDA-a na predstojećim izborima. Ganić je kazao da su ulaganja u Gračanicu koja je pomenuo Lopo iznosila preko 1,5 miliona konvertibilnih maraka.

“Nema ni jedan namet koji je Gradska uprava stavila na “teret” našim građanima, ali jesmo pojeftinili vodu za 20%, pojeftinili cijene građevinskih dozvola za 30%, u saradnji s Ministarstvom za boračka pitanja osigurali smo refundaciju troškova za priključak vode, plina i el. energije, a što je omogućilo besplatne priključke za veliki broj korisnika na vodovodnu i plinsku mrežu, ukinuli plačanje paušala na mjerno mjesto za plin za sve korisnike. Osiguravali smo subvenciju na cijenu plina u određenim mjesecima kada su cijene na tržištu divljale zbog rata u Ukrajini, zatim osigurali sredstva da ne poskupljuje odvoz komunalnog otpada koji je trebao poskupiti zbog veće cijene goriva, radne snage i ostalih troškova u procesu rada. Povećali smo podršku poljoprivrednoj proizvodnji, podržali otvaranje preko 50 biznisa i uvijek prezentovali Visoko u pozitivnom smislu. U Visoko se dolazi i izlazi, u Visokom se radi i gradi. Visoko je grad ponosnih i dobrih ljudi.“ – istakao je Ganić.

Rad SDA Visoko se razlikuje od rada nametnutih koji su u vlasti na nivou Federacije BiH. Kod njih rezultati su misaona imenica, a dubioza činjenica. Iz plusa rapidno brzo idu u enormni minus što potvrđuju revizori, a rezultate njihovog rada građani osjete samo u poskupljenjima!

SDA Visoko / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE