SportNogomet(VIDEO) Nova pobjeda PSG-a

(VIDEO) Nova pobjeda PSG-a

Nogometaši Paris SG-a izdvojili su se na vrhu ljestvice francuskog prvenstva 3-1 (1-0) domaćom pobjedom protiv Rennesa u susretu 6. kola.

Branitelji naslova poveli su sa 3-0 s dva gola Barcole (30, 68) i jednim Leea (58), da bi na konačnih 3-1 smanjio Kalimuendo (75-11m).

Ovom pobjedom PSG je stigao do 16 bodova, tri više uz utakmicu više od drugog Marseillea koji u nedjelju gostuje kod Strasbourga. Rennes je osmi sa sedam bodova.

Ranije u petak je Auxerre na svom terenu nadigrao Brest sa 3-0 (2-0) golovima Owusua (26), Jubala (37-11m) i Traorea (59). Oba sastava sada imaju po šest bodova, Auxerre je 12., a Brest 13.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE