SportNogometUnited dočekuje Twente, u Istanbul stiže PAOK

United dočekuje Twente, u Istanbul stiže PAOK

Novi format Lige prvaka ljubitelji fudbala mogli su da vide prethodne nedjelje, a sada na red dolazi i Evropska liga, po identičnom sistemu takmičenja kao i ono elitno.

Dakle, umjesto timova podjeljenih u grupe, svih 36 ekipa će imati jedinstvenu tabelu. Osam prvoplasiranih će obezbjediti plasman u osminu finala, dok će klubovi od 9. do 24. mjesta igrati baraž kroz koji će opstanak u Evropi izboriti još osam ekipa.

Po imenima i tradiciji najveći favoriti za osvajanje titule su Manchester United, Tottenham, Roma, Galatasaray, Fenerbahce i Porto, ali i Olympiacos kao aktuelni osvajač Konferencijske lige.

Čast da otvore ovogodišnje izdanje Evropske lige imaće AZ Alkmaar i Elfsborg, odnosno Bodo/Glimt i Porto čiji mečevi počinju u 18:45 sati.

Termin od 21 sat donosi nam susret Galarasaraya i PAOK-a. ali i utakmicu na Old Traffordu u kojoj će se sastati Manchester United i Twente.

Utakmice pratite na kanalima TV Arena Sport.

Raspored današnjih susreta Evropske lige:

18:45 AZ Alkmaar – Elfsborg (Arena Sport 3)
18:45 Bodo/Glimt – Porto (Arena Sport 1)

21:00 Anderlecht – Ferencvaros
21:00 Dynamo Kiev – Lazio
21:00 Galatasaray – PAOK (Arena Sport 3)
21:00 Ludogorets – Slavia Prag
21:00 Manchester United – Twente (ArenaSport 1)
21:00 Midtjylland – Hoffenheim
21:00 Nice – Real Sociedad (Arena Sport 4).

Tvarenasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE