SportNogometVelika je utakmica ispred nas, nadam se da ćemo svi uživati u...

Velika je utakmica ispred nas, nadam se da ćemo svi uživati u nogometu

Na Koševu se sutra od 20:30 sati igra 153. sarajevski derbi. Domaći, ekipa Sarajeva, utakmicu dočekuju na prvoj poziciji dok se Željezničar trenutno nalazi na četvrtom mjestu.

Trener bordo-bijelih najavio je derbi susret protiv tima sa Grbavice.

“Velika utakmica ispred nas, nadam se da ćemo se skupiti, moramo biti trezveni iako nismo imali puno vremena za pripremu poslije Banje Luke, no nekada je tako i bolje. Imamo problema s povredama, vidjet ćemo nakon današnjeg treninga ko će igrati, ali velika je utakmica ispred nas, nadam se da ćemo svi uživati u nogometu”, rekao je Zekić.

Za Zekića je ovo drugi sarajevski derbi. Prvi je iskusio kao igrač tima sa Koševa.

“Meni je ovo drugi derbi, a prvi sam bio igrač. Sjećam se tog derbija iako nisam ulazio u igru. Željo je bio prvoplasirani, ali smo ih mi razbili. Derbi je uvijek derbi, ali ulazimo hladne glave s velikom motivacijom i energijom. Tad sam razmišljao da mi je ući barem minutu. Atmosfera je bila fantastična i sve je bilo u redu na i van terena. Sada je moja odgovornost znatno veća i tome se radujem. Do nekih detalja smo došli sami, niko nam ništa nije poklonio, a detalje s kojima nismo bili zadovoljni u Banjoj Luci treba anulirati”, kazao je hrvatski stručnjak.

Šef stručnog štaba Sarajeva navodi kako njegova ekipa ima dosta samopouzdanja.

“Imamo dosta samopouzdanja, a ja težim perfekciji u nekim detaljima. Svaka utakmica je nešto novo za sebe i nema paranja nosom, moraš biti prizeman i znati svoje kvalitete. Svi moramo biti ponosni na ovaj derbi, sutra će doći 100 ljudi iz Hrvatske da pogledaju ovu utakmicu”, otkrio je Zekić te dodao:

“Gledao sam sve utakmice Željezničara ove sezone, pribojavam se da igračima ne dajem previše informacija, pokušavam da analize budu što kraće i svrsishodnije. Igrači moraju preuzeti više rizika, da imamo bolji posjed i takve stvari. Nermin Mujkić je odigrao odličnu utakmicu u Banjoj Luci, siguran sam da će u budućnosti biti više tih mladih igrača”.

Tvarenasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE