Lokalne TemeCrna HronikaBrutalan napad u Visokom: Policija uhapsila muškarca zbog napada na državljane UAE

Brutalan napad u Visokom: Policija uhapsila muškarca zbog napada na državljane UAE

U nedjelju, 22. septembra 2024. godine, u ulici Delahmetovića u Visokom, desio se incident koji je uznemirio lokalnu zajednicu.

Oko 18:25 sati, došlo je do fizičkog napada na dva državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata, N.A.S.B.A. (1971) i S.A.S.B.A. (1977), koji trenutno borave u Visokom. Prema izjavama očevidaca i policijskom izvještaju, napad je izvršio Z.T. (1997), također iz Visokog.

Piše: N. K. // Visoko.co.ba

Napadnuti muškarci zadobili su povrede tokom incidenta, zbog čega su hitno prebačeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi daljnjeg liječenja. Iako detalji o težini njihovih povreda još nisu objavljeni, poznato je da su hospitalizirani i pod nadzorom medicinskog osoblja.

Prema policijskim izvorima, motiv napada zasad ostaje nejasan, ali incident je klasificiran kao krivično djelo “Nasilničko ponašanje”. Osumnjičeni Z.T. je odmah lišen slobode i zadržan u pritvorskim prostorijama, dok su nadležni organi pokrenuli kriminalističku obradu pod nadzorom dežurnog tužioca.

Ovaj događaj izazvao je zabrinutost u lokalnoj zajednici, posebno zbog činjenice da su povrijeđeni strani državljani s prijavljenim boravištem u Visokom. Incident dolazi u trenutku kada je Bosna i Hercegovina sve popularnija destinacija za turiste i investitore iz zemalja Zaljeva, a Visoko je prepoznato kao jedno od ključnih odredišta.

Policija nastavlja istragu kako bi rasvijetlila okolnosti ovog napada, dok se očekuje više informacija o zdravstvenom stanju povrijeđenih državljana UAE. Ovaj događaj također stavlja fokus na sigurnosna pitanja u Visokom, gradu koji je posljednjih godina privukao pažnju međunarodne javnosti zbog svog kulturno-historijskog naslijeđa, ali i rastuće turističke popularnosti.

Tužilaštvo će u narednim danima odlučiti o daljnjim pravnim postupcima prema osumnjičenom, a lokalna zajednica pažljivo prati razvoj situacije.

Piše: N. K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE