Lokalne TemeOdržano predavanje na temu "Utiče li zdravlje duhovnog srca na naše mentalno...

Održano predavanje na temu “Utiče li zdravlje duhovnog srca na naše mentalno i fizičko zdravlje”

U Visokom je u petak, a u organizaciji Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Gračanica i MIZ Visoko te Udruženja “Srcem zajedno”, održano predavanje mr. Amine Mujela Botić, na temu “Utiče li zdravlje duhovnog srca na naše mentalno i fizičko zdravlje”. Predavanje je održano u maloj sali Kulturnog centra Altindag-Visoko i privuklo je veliki broj zainteresovanih gostiju.

“Završili smo jedno zaista posebno predavanje koje nam je, nadamo se, otvorilo srca i duše prema dubljem razumijevanju povezanosti duhovnog, mentalnog i fizičkog zdravlja. Prije svega, želimo uputiti posebnu zahvalu našoj uvaženoj predavačici, Amini Mujela Botić, koja je s nama podijelila svoje znanje i gdje se nadamo da ćete se okoristiti. Naša Amina nas je podsjetila koliko je važno održavati duhovnu čistoću i mir, te kako to direktno utječe na naše mentalno i fizičko zdravlje. Naročito je vrijedno što smo kroz ovo predavanje osvijestili da, pored liječenja tijela, moramo posvetiti pažnju i liječenju srca kroz povezanost s Uzvišenim Allahom, kroz smirenje duše i njegovanje pozitivnih misli i osjećaja. Kroz primjere iz života, Amina nas je podsjetila da su naše duhovne snage neodvojive od onoga što osjećamo i što činimo na fizičkom nivou. Još jednom od srca se zahvaljujemo Amini”, poručile su članice Udruženja “Srcem zajedno”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE