SportNogometReal će se za drugi trofej sezone boriti u Dohi 18.12.

Real će se za drugi trofej sezone boriti u Dohi 18.12.

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo održat će se u Dohi, priopćila je svjetska nogometna organizacija.

Finalni susret odigrat će se u Dohi, vjerojatno na stadionu Lusail, 18 prosinca.

Za trofej se bore prvaci kontinenata, a Real Madrid automatski se kvalificirao u finale jer prema novim pravilima osvajač Lige prvaka ima zajamčeno mjesto u finalu.

Borba za trofej počinje već sljedećega vikenda, u prvom kolu igraju Al Ain, prvak Azije i Auckland Cityja, prvak Oceanije. Pobjednik toga susreta igrat će protiv prvaka Afrike, Al Ahlyja i to 29. listopada u Kairu.

Pobjednik toga dijela ždrijeba u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta između meksičke Pachuce te osvajača Cope Libertadores. Susret koji FIFA najavljuje kao “Derby of the America” na rasporedu je 11. prosinca u Dohi.

Polufinale je na rasporedu 15. prosinca.

Finale je 18. prosinca, vjerojatno na Lusailu, na kojem je odigrano finale Svjetskog prvenstva 2022.

Real će imati priliku tada doći do već drugog trofeja u sezoni, a nakon osvajanja Superkupa Europe.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE