Lokalne TemePočela realizacija strateškog projekta vrijednog 1.562.500KM

Počela realizacija strateškog projekta vrijednog 1.562.500KM

Gradonačelnik Mirza Ganić danas je obišao radove na realizaciji projekta “Sanacija saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići sa izgradnjom javne rasvjete, oborinske i fekalne kanalizacije sa sanacijom ulica Kadije Uvejsa i Bosne Srebrene”.

“Radi se o velikom obimu radova i izuzetno velikoj investiciji koja se realizuje u našem Visokom. Planiramo uraditi potpuno nove trotoare i asfaltiranje saobraćajnice u ulici Kadije Uvejsa i Bosne Srebrene. Zatim, izgraditi javnu rasvjetu kroz cijelu poslovnu zonu Ozrakovići, a onda uraditi oborinsku i fekalnu kanalizaciju, te asfaltirati put od Ozrakovića do ulice Kadije Uvjesa. Obzirom da će se raditi oborinska i fekalna kanalizacija kroz naselje Ozrakovići pored rijeke Bosne, izabran je izvođač radova koji će asfaltirati i taj put.” – kazao je gradonačelnik Ganić.

Izvođač radova je Atlas-D d.o.o. Visoko, a vrijednost investicije je 1.462.500 KM, plus 100.000KM za asfaltiranje puta kroz naselje Ozrakovići uz rijeku Bosnu gdje je izvođač radova Ado Trans d.o.o. Visoko.

Gradska uprava Visoko / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE