BiHKonaković: BiH podržala rezoluciju o okončanju nelegalne okupacije palestinskog teritorija

Konaković: BiH podržala rezoluciju o okončanju nelegalne okupacije palestinskog teritorija

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas Rezoluciju koju je predložila Palestina, a koja zahtijeva da Izrael okonča “svoje nezakonito prisustvo na okupiranoj palestinskoj teritoriji“ u roku od 12 mjeseci. Rezolucija je dobila 124 glasova za, dok je 43 zemalja bilo suzdržano, a Izrael, Sjedinjene Američke Države i još 12 zemalja glasali su protiv.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković poručio je tim povodom da je BiH ostaje principijelna svojim stavovima i poštivanju međunarodnog prava.

– Danas smo podržali Rezoluciju kojom se traži povlačenje i okončanje nelegalne okupacije palestinskog teritorija u narednih 12 mjeseci, a u skladu sa savjetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde – objavio je ministar Konaković.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE