Lokalne Teme(FOTO) Održana radionica: “Umjetna inteligencija u novinarstvu: prednosti i izazovi”

(FOTO) Održana radionica: “Umjetna inteligencija u novinarstvu: prednosti i izazovi”

Svi zainteresovani za tehnologiju večeras su imali priliku da prisustvuju radionici pod nazivom “Umjetna inteligencija u novinarstvu: prednosti i izazovi” pod pokroviteljstvom BH Telecoma koju je vodila Ajla Čaušević, bachelor Političkih nauka – Upravljanje državom i trenutna studentica mastera komunikologije/žurnalistike usmjerenja PR. Ajla se aktivno bavi temom umjetne inteligencije.

Radionica je bila interaktivna, te su učesnici postavljali mnogobrojna pitanja.

Ova radionica je ne samo pružila osnovna znanja o umjetnoj inteligenciji, već i pomogla učesnicima da razviju kritičko razmišljanje o tehnološkim, etičkim i društvenim aspektima AI.

Učesnici su večeras zajedno sa predavačicom razmislili i diskutovali o tome kako umjetna inteligencija oblikuje svijet!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE