SportNogomet(VIDEO) Slavlje Udinesea u Parmi za skok na vrh tablice Serije A

(VIDEO) Slavlje Udinesea u Parmi za skok na vrh tablice Serije A

Ekipa Udinesea slavila je sa 2:3 na gostovanju Parmi u petom kolu Serije A. Gosti su do slavlja došli zahvaljujući velikom preokretu u drugom poluvremenu.

Pozornicu za šou ekipe iz Udina postavili su igrači Parme, golovima Enrica del Prata u drugom minutu poslije akcije iz kornera i Ange-Yoan Bonnyja u 43. minutu.

Na 2:1 je smanjio Lorenzo Lucca glavom u 49. minutu. Izjednačio je Florian Thauvin u 69. minutu. Preokretu je pomogao i drugi žuti karton Mandele Keite u 73. minutu.

Udinese to hitro koristi, Thauvin četiri minute kasnije svojim drugim pogotkom na meču donosi 2:3 i trijumf.

Sastav Udinesea je poslije pet kola prvoplasirani tim Serije A sa deset bodova, iskoristivši remi Intera sa Monzom (1:1).

U narednom kolu Udinese gostuje Romi. Dvanaestoplasirana Parma dočekuje Lecce.

Tvarenasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE