SportTenis(VIDEO) Bašić otvara meč susretom protiv Tsenga

(VIDEO) Bašić otvara meč susretom protiv Tsenga

Danas je u Tajvanu održano izvlačenje parova za predstojeći “Davis Cup” meč prve svjetske grupe, između domaće selekcije Tajvana i Bosne i Hercegovine.

Prvi će na teren izaći Mirza Bašić, koji će za protivnika imati Chun Hsin Tsenga, trenutno 123. tenisera na ATP listi.

Nakon prvog meča, po rasporedu će se odigrati i drugi meč prvog dana “Davis Cup” susreta TAJVAN – BiH, u kojem će se sastati naš najbolji teniser i trenutno 86. teniser svijeta Damir Džumhur i Tung-Li Vu.

Nakon dva odigrana singl meča završit će se program prvog dana “Davis Cup” meča prve svjetske grupe između Tajvana i Bosne i Hercegovine.

U nedelju, po pravilima program će početi susretom u igri parova. Selektor Zrnić je za parove nominirao kombinaciju Mirza Bašić/Nerman Fatič, koji će za protivnika imati tajvanski par Rai Ho/Yu Hsiou Hsu.

Odmah nakon dubla, bit će odigran susret između prva dva reketa oba tima, našeg Damira Džumhura i Chun Hsin Tsenga.

U slučaju da rezultat nakon ukupno četiri odigrana susreta u “Davis Cup” meču prve svjetske grupe Tajvan – BiH bude 2-2, igrat će se i peti odlučujući meč između Mirze Bašića
i Tung-Lin Wua.

Susreti u subotu 14.09. i u nedjelju 15.09. počinju u 5.00 sati ujutru po bh. vremenu.

Znamo da naši momci na svakom meču daju svoj maksimum, kako bi ostvarili pobjedu, te se iskreno nadamo povoljnom rezultatu.

Tsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE