Lokalne TemeProf. Bahrija Šabanović: "Nagrada meni je i nagrada kolektivu visočke Muzičke škole"

Prof. Bahrija Šabanović: “Nagrada meni je i nagrada kolektivu visočke Muzičke škole”

Jedan od dobitnika ovogodišnje najveće gradske nagrade – Povelje grada Visoko je i Bahrija Šabanović, dugogodišnja profesorica i direktorica visočke Muzičke škole, koja je kroz svoju karijeru stvorila brojne uspješne visočke muzičare, no prije svega ljude, i zaista se može reći da je upravo prof. Šabanović osoba koja je za svoj rad i djelovanje itekako zaslužila ovo priznanje.

“Veoma sam sretna i ponosna na ovo priznanje koje nije samo moje, ovo je zapravo nagrada za sav trud i rad kolektivu ŠOMO ‘Avdo Smajlović’. Nagrada je ovo i brojnim roditeljima i prijateljima ove škole. Njen značaj je time veći jer je potekla iz sredine koja je prepoznala vrijednost i značaj ove ustanove u širenju kulturnih vrijednosti i time obogatila ovaj grad. Vjerujem da će uz postojeću pomoć gradskih, ali i kantonalnih institucija, rezultati ove škole ići samo uzlaznom putanjom.

Hvala svima koji su me predložili za ovo priznanje, ali i onima koji su odlučili da prihvate njihov prijedlog. Hvala gradu Visoko koji je mojoj porodici i meni pružio utočište u najtežim danima, što mi je podario brojna korisna poznanstva, nove iskrene prijatelje i što me obogatio novim iskustvima. Hvala mojim bivšim učenicima i kolektivu ŠOMO ‘Avdo Smajlović’ i hvala mojoj porodici na razumijevanju”, poručila je Bahrija Šabanović.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE