SportNogometZrinjski pao u nastavku, na uzvrat s tri gola zaostatka

Zrinjski pao u nastavku, na uzvrat s tri gola zaostatka

Vitorija je u prvom susretu play-off runde Konferencijske lige na svom terenu nadigrala Zrinjski i došla do pobjede 3:0.

U prvom poluvremenu nije bilo puno prilika ni na jednoj strani.

Domaći su bili nešto opasniji, ali su “plemići” uglavnom bez većih problema rješavali sve situacije ispred vlastitog gola.

Međutim, u prvoj minuti drugog poluvremena Tiago Silva oštrim prizemnim centaršutom izbacio je iz igre kompletnu obranu Zrinjskog, a na drugoj vratnici loptu je dočekao Ricardo Mangas i poslao ju u mrežu.

Pet minuta kasnije, nakon udarca iz kuta, glavom je za 2:0 pogodio Toni Boreković. Asistent je ponovno bio Tiago Silva.

Igra se nakon dva uvodna gola primirila, a Portugalci su svoju pobjedu trećim pogotkom potvrdili u 88. minuti.

Pogriješio je Hrvoje Barišić, koji nije uspio izbaciti loptu iz svog kaznenog prostora, ona je došla do Joãoa Saraive i veznjak Vitorije s pet metara je pogodio za konačnih 3:0.

Plemići će tako imati težak zadatak nadoknaditi tri gola zaostatka u uzvratu koju se igra za osam dana u Mostaru.

Pobjednik ovog dvoboja plasirat će se u grupnu fazu Uefine Konferencijske lige, a poraženi će završiti nastup u Europi za ovu sezonu.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE