Lokalne TemeMeša Baždarević i Salih Hadžialić u humanitarnoj misiji u Travniku

Meša Baždarević i Salih Hadžialić u humanitarnoj misiji u Travniku

Lijepu gestu ovih dana bilježimo u Travniku. Naime, naš legendarni nogometaš i trener i bivši selektor BiH Mehmed Baždarevič i doajen bh. sportskog novinarstva Salih Hadžialić, te njihovi prijatelji Hajrudin Dudo Blažević i Šaćir Čelebić u humanitarnoj misiji posjetili su u Travniku “NAŠ DOM”, ustanovu u kojoj su smješteni bolesnici sa lakšim i težim oboljenjima, sa moždanim udarima, amputirci, osobe sa demencijom i slično.

Ova ustanova sa kapacitetom od 240 kreveta ubraja se u jednu od najboljih ustanova ovakve vrste u BiH. Dobrodošlicu im je zaželio direktor Muhamed Musemić, koji je bio oduševljen ovom posjetom zajedno sa štićenicima ove ustanove i izrazio veliku zahvalnost posebno Baždareviću koji je našao vremena, iako živi u Francuskoj, da sa svojim prijateljima, posjeti ustanovu. Posebno je za Baždarevića i Hadžialića bio srdačan susret sa njihovim prijateljem, amputircem Senahidom Omanovićem Zengom, koji je nedavno doživio i moždani udar.

Tokom boravka u Travniku, Baždarević, Hadžialić, Blažević i Čelebić su posjetili i legendarnog travničkog nogometaša i trenera, 78-godišnjeg Namika Nanu Nuhbegovića. Inače, Nuhbegović je bio i prvi trener Ženskog nogometnog kluba Travnik, kojeg je kasnije naslijedio rahmetli Adem Jelašković, dok je Muhamed Musemić bio prvi predsjednik novoformiranog ŽNK Travnik.

Tokom posjete Travniku i ustanovi “NAŠ DOM”, sa Baždarevićem i gostima se susreo i hirurg dr. Adnan Šatrović, direktor Kantonalne bolnice Travnik. Baždarević, Hadžialić i društvo su obećali ponovo posjetiti u humanitarnoj misiji “NAŠ DOM” i druženje sa štićenicima ove ustanove.

Visoko.co.ba/Sportske.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE