Lokalne TemeVisočki izviđači u Izviđačkoj kadrovskoj školi

Visočki izviđači u Izviđačkoj kadrovskoj školi

Sa povećanjem broja članova Odreda izviđača “Visoko”, sa preko 130 članova aktivnih članova i još 50-ak članova u vrtiću, pojavila se jaka potreba za dodatnim usavršavanjem izviđača.

U periodu od 12. do 18.08.2024. godine visočki Odred u saradnji sa Odredom izviđača “Crni vrh” Tešanj, na lokaciji izviđačkog doma “Kiseljak” Tešanj, organizuje Izviđačku kadrovsku školu I (ili poznatiju kao školu za vodnike ) i Izviđačku kadrovsku školu II stepena (poznatiju kao škola za predvodnike jata).

Obje škole se realizuju u skladu sa Statutom SIFBiH, Programom SIuBiH i SIFBiH i donesenim Pravilnicima.

“Na IKŠ I stepena će učestvovati ispred našeg Odreda: Vedad, Nadir, Harun i Lamija, a na IKŠ II stepena će učestvovati: Emina, Melika, Džejla, Emina L. i Amina L. koje su aktivne i koje vode sastanke u vrtićkoj skupini. Osim njih na školi će biti prisutni instruktori ispred našeg Odreda, te Ajna i Deno kao vodnici polaznika”, poručili su iz OI “Visoko”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE