Sastojci
- 3 tikvice
- ½ kašikice soli
- 250 g pileće šunke, narezane
- 200 g edamera u listićima
- 100 g krušnih mrvica
- 1 kašikica origana
- 70 ml suncokretovog ulja
Priprema recepta
Zagrijte rernu na 190 stupnjeva. Tikvice operite i narežite na tanke trakice. Prebacite ih na pladanj obložen papirnatim ubrusima i posolite. Ostavite 10 minuta da odstoje.
Za to vrijeme sjedinite krušne mrvice i origano. Šunku i sir narežite na pola.
Uzmite jednu plošku tikvice, premažite uljem i uvaljajte u krušne mrvice. Dodajte komad šunke i sira i zarolajte. Ponovite s ostatkom dok ne potrošite sve tikvice i nadjev.
Rasporedite tikvice u posudu, premažite ostatkom ulja i stavite u rernu na 20 minuta. Izvadite, kratko ostavite da se ohlade i poslužite uz umak i salatu po izboru.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.