Lokalne TemeBlagi rast zaposlenosti u Visokom: Ovo su najnoviji podaci Porezne uprave FBiH

Blagi rast zaposlenosti u Visokom: Ovo su najnoviji podaci Porezne uprave FBiH

Najnoviji podaci Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine pružaju uvid u trenutno stanje zaposlenosti u Visokom, otkrivajući blage promjene na lokalnom tržištu rada.

Prema izvještaju Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih prema prebivalištu osiguranika u Visokom na dan 30. juna 2024. godine iznosio je 11.051. Međutim, do kraja jula 2024. godine, ovaj broj je blago porastao na 11.108 zaposlenika.

Piše: N.K. // Visoko.co.ba

Sličan trend je zabilježen i kada je riječ o broju zaposlenih prema sjedištu poslodavca u Visokom. Na dan 30. juna 2024. godine, broj zaposlenika iznosio je 10.214, dok je na dan 31. jula 2024. godine taj broj porastao na 10.277.

Ovi podaci ukazuju na pozitivne pomake u zaposlenosti u Visokom, iako je riječ o blagom porastu. Nastavak ovog trenda mogao bi donijeti dodatne prilike za razvoj lokalne ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta.

Piše: N.K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE