Mali manekeni NovamaS-a u bh. rukotvorinama prošetali pistom prvog dana Sarajevo Modest Fashion Festivala

74

Sarajevo Modest Fashion Festival (SMFF), događaj koji promoviše umjerenu modu te daje podršku lokalnim dizajnericama i promoviše osnaživanje žena, juče je otvoren u glavnom gradu.

Jedna od učesnica četvrtog po redu festivala je i modna agencija “NovamaS” models, koja je, predvođena osnivačicom agencije i voditeljicom Almom Musliović, prvog dana održala dvije dječije modne revije.

– Ova revija nosila je poseban pečat koji nadilazi samu modu. Na posebnom dijelu događaja “NovamaS” mali manekeni su predstavili kolekcije brendova Divonette BiH i BHcrafts, donoseći na pistu duh praktičnosti, kreativnosti i tradicije. BHcrafts priča priču o bosanskohercegovačkoj rukotvorini koja preplavljuje nasljedstvo naše zemlje, predstavljajući nam unikatne odjevne komade i modne dodatke isprepletene s pričom i duhom našeg naroda. Divonette BiH je renomirani turski modni brend specijaliziran za proizvodnju i prodaju dječije odjeće čije kolekcije odišu kreativnošću i pažnjom prema detaljima, čineći svaki komad idealnim za male modne entuzijaste – kaže Alma Musliović.

“NovamaS” Models je platforma koja potiče empatiju, socijalnu osjetljivost i zajedništvo. Kroz svoje projekte, Alma Musliović i njen tim ne samo da oblikuju mlade talente u svijetu mode i scenskog nastupa, već ih potiču da rastu kao humani i suosjećajni pojedinci. Musliović je veliki profesionalac uz dugogodišnje iskustvo u svijetu manekenstva koje se osjeti u svakom aspektu rada agencije, a njena misija je stvoriti prilike za svako dijete.