SportAuto-Moto(VIDEO) Bastianini slavio u Silverstoneu

(VIDEO) Bastianini slavio u Silverstoneu

Talijan Enea Bastianini (Ducati) pobjednik je u klasi MotoGP, desete utrke Svjetskog motociklističkog prvenstva u britanskom Silverstoneu.

Bastianini je do prve pobjede ove sezone i šeste u karijeri stigao ispred vodećeg u ukupnom poretku sezone Španjolca Jorgea Martina (Pramac Ducati), dok je treći bio branitelj naslova Talijan Francesco Bagnaia (Ducati).

– Utrka je bila jako teška, ali znao sam da mogu napadati, imao sam dovoljno samopouzdanja. Kad sam prošao Jorgea, vidio sam da mogu držati ritam. Sjajno je ponovno biti na vrhu, kazao je 26-godišnji Talijan.

U ukupnom poretku vodi Martin s 241 bodom, Bagnaia je drugi s 238 bodova, dok je Bastianini treći sa 192 boda.

U klasi Moto2 pobijedio je Britanac Jake Dixon (Aspar), a u Moto3 Španjolac Ivan Ortola (MT Helmets).

U klasi Moto2 vodi Španjolac Sergio Garcia (MT Helmets), dok je u najslabijem razredu u vodstvu Kolumbijac David Alonso.

Sljedeća utrka vozi se u austrijskom Spielbergu 18. kolovoza.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE