SportOlimpijske igre 2024.(VIDEO) Murray i Evans spasili dvije meč-lopte i prošli dalje

(VIDEO) Murray i Evans spasili dvije meč-lopte i prošli dalje

Još nije došao trenutak da legendarni britanski tenisač Andy Murray odigra svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri, on i Daniel Evans prošli su dalje na olimpijskom turniru parova u Parizu.

U drugom kolu turnira Murray i Evans su bili sasvim blizu poraza protiv belgijske kombinacije Sandera Gillea i Jorana Vliegena, ali su pobijedili 6-3, 6-7(8), 11-9.

Mogli su Britanci slaviti u dva seta, ali su se doveli u situaciju da igraju odlučujući tie-break trećeg seta u kojem su gubili 7-9. Spasili su obje meč-lopte, točnije, dobili su četiri poena u nizu i plasirali se među osam najboljih.

Murray je u velikoj karijeri osvojio, između ostaloga, i dva pojedinačna olimpijska zlata, 2012. u Londonu te 2016. godine u Rio de Janeiru. Ovog lipnja je obavio operaciju otklanjanja ciste iz kralješnice zbog čega nije igrao pojedinačni dio Wimbledona, a odustao je i od pojedinačnog nastupa na Igrama. Ujedno je najavio da će Olimpijske igre u Parizu biti njegova završna epizoda velike karijere u kojoj je bio prvi igrač na svijetu te trostruki osvajač Grand Slam turnira. Dva puta je slavio u Wimbledonu (2013. i 2016.) i jednom na US Openu (2012.).

U četvrtfinalu će Murray i Evans igrati protiv pobjednika dvoboja u kojem se sastaju Amerikanci Fritz i Paul protiv Nizozemaca Haasea i Rojera.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE