Foto KornerUG Omladinska romska inicijativa "Budi mi prijatelj" - Dan zdravlja u Visokom

UG Omladinska romska inicijativa “Budi mi prijatelj” – Dan zdravlja u Visokom

Zahvaljujući organizaciji American Jewish Joint Distiribution Commite, a u saradnji sa UG Omladinska romska inicijativa “Budi mi prijatelj”, danas je u OŠ “Kulin Ban” organizovan „Dan zdravlja u Visokom“, kroz WHEP- program osnaživanja zdravlja žena.

Ovaj program se provodi od 2005.godine,u partnerstvu sa 25 nevladinih organizacija koje se bave problematikom ženskog zdravlja i karcinomom dojke i time mijenja sliku stanja o karcinomu dojke u Bosni i Hercegovini.

Cilj programa je uspostaviti nove oblike pomoći oboljelim ženama,ojačati NVO koje se bave ovom problematikom kroz treninge organizacionog razvoja, saradnjom sa medicinskim stručnjacima, poboljšavanje tretmana i dijagnostike.

-Dan zdravlja za Romske porodice je aktivnost koja se provodi zbog specifičnog stanja romske populacije. Svi smo mi svjesni da je stanje u čitavoj zemlji teško, ali mislimo da romske porodice zaslužuju poseban pristup, tj. obezbjeđivanje što više besplatnih pregleda i usluga – kazala je za portal visoko.ba predsjednica UG Omladinske romske inicijative “Budi mi prijatelj” Melina Halilović.

Kroz ovaj program je obezbjeđeno:

  • Mobilni mamograf
  • Osvježenje za svakog učesnika
  • Usluge Privatne klinike “Intermed” iz Kaknja: usluge ginekologa, pedijatra i doktora opće prakse.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE