Lokalne Teme(VIDEO/FOTO) Adi Šoše sjajnim nastupom u Visokom potvrdio status jedne od najvećih...

(VIDEO/FOTO) Adi Šoše sjajnim nastupom u Visokom potvrdio status jedne od najvećih mladih muzičkih zvijezda na ovim prostorima

Utorak, 23. dan mjeseca jula, treći dan kulturno-sportskog dijela ovogodišnje manifestacije „Visočko ljeto“, bio je rezervisan za nastup jednog od najpopularnijih pjevača mlađe generacije na ovim prostorima, Adija Šošeta, čiji je unikatni vokal, upotpunjen vrhunskim scenskim nastupom i besprijekorno izbalansiranom set listom, oduševio publiku u Visokom koja je ponovo, ispunivši glavnu gradsku ulicu, uživala u prekrasnim notama.

Adi Šoše i njegov AL Band uspjeli su savršeno uigranom svirkom napraviti štimung za pamćenje, a publika je sa zadovoljstvom prihvatila dobro poznate hitove kao što su: „Zabranjena riječ“, „Lele“, „Najljepši cvijet“, „Od jeseni do proljeća“ i brojne druge.

Nisu izostali ni veliki hitovi drugih izvođača, prepoznati i veoma rado pjevani od strane svih generacija, u kojima su ponovo Adi i ostatak benda potvrdili vrhunsku muzičku i aranžersku profiliranost, sveobuhvatnost i raznolikost, koja je nagrađena glasnim ovacijama.

Inače, Adijeva karijera je rapidnom uzlaznom putanjom kretanje započela nakon nastupa u regionalnom takmičenju „Zvezde Granda“, a zapažen nastup je imao u HRT-ovoj emisiji „A Strana“, gdje je interpretacijom muzičke numere “Kuća puna naroda” (koju je originalno otpjevao Zdravko Čolić, a komponovao Gibonni), oduševio publiku, a tom prilikom Gibonni je poručio da se radi o jednom od najboljih muzičkih vokala u protekle dvije decenije.

Zanimljiva je činjenica da je njegova izvedba pomenute pjesme vise puta pregledana na YouTube kanalu nego original Zdravka Čolića.

Uslijedio je veliki broj unaprijed rasprodanih koncertnih nastupa koji su dodatno potvrdili da se radi o jednoj od najvećih, najtraženijih i, u medijskom eteru, najizvođenijih mladih muzičkih zvijezda.

Šoše se zahvalio publici u Visokom na fantastičnom koncertu i energiji, poručivši da je ovo tek početak druženja i da će se uvijek veoma rado vraćati u naš grad po novu “dozu” pozitivne energije i nezaboravnih nastupa.

Podsjećamo da su Dani kulture i sporta zvanično počeli u nedjelju koncertom Bajage i Instruktora, nakon kojeg je u ponedjeljak uslijedio koncert grupe S.A.R.S.

Nakon nastupa Adija Šošeta, preostala su još tri koncerta.

Već u srijedu, 24. jula slijedi nastup Ilme Karahmet, dan kasnije (25. jula) nastupit će Semir Cerić – Koke, a 26. juli je rezervisan za nastup našeg sugrađanina Sidika Šabanovića.

Organizatori, Grad Visoko i JU Centar za kulturu, sport i informisanje Vas pozivaju da i tokom narednih dana posjetite kraljevsko Visoko – muzičko-kulturni centar regije i uživate u prekrasnoj atmosferi uz podsjećanje da su ulaz i parking tokom trajanja Visočkog ljeta u potpunosti besplatni.

Kako je to večeras izgledalo pogledajte na ovom linku.

Vidimo se u Visokom, svi ste dobrodošli!

Visoko.co.ba/Foto Ajla Čaušević


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE