SportNogometDodijeljene nagrade najboljim pojedincima EP-a

Dodijeljene nagrade najboljim pojedincima EP-a

Fudbalska reprezentacija Španije je večeras postala prvak Evrope nakon što je na Olimpijskom stadionu u Berlinu savladala selekciju Engleske rezultatom 2:1. Crvenoj furiji je ovo četvrta titula prvaka Evrope, te je na taj način postala rekorder po broju osvojenih titula, dok su, s druge strane, Englezi izgubili svoje drugo uzastopno finale.

Nakon što se završio susret, uslijedila je ceremonija dodjele individualnih priznanja, pa je tako nagradu za najboljeg mladog igrača turnira osvojio Lamine Yamal, reprezentativac Španije. Nagradu za najboljeg fudbalera Eura je dobio njegov saigrač Rodri, koji je na ovom takmičenju postigao samo gol protiv Gruzije u osmini finala, ali je njegov doprinos španskom timu nemjerljiv.

Također, vrijedi spomenuti kako je Nico Williams izabran za najboljeg igrača finalne utakmice u Berlinu. Igrao je od prve minute protiv Engleske, te je postigao pogodak i pretrčao 9.9 km.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE