SportEvra osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu

Evra osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu

Legenda Manchester Uniteda i francuske nogometne reprezentacije Patrice Evra osuđen je na uslovnu zatvorsku kaznu od 12 mjeseci nakon što je proglašen krivim za napuštanje i zanemarivanje porodice više od dvije godine.

Sada 43-godišnji Evra duguje više od 900.000 eura neplaćene alimentacije nakon što je napustio suprugu Sandru i dvoje djece u periodu između 2021. i 2023. godine.

Kaznu je potvrdilo tužilaštvo Nanterrea, tvrdi Le Parisien, te dodaje da je nekadašnjem kapitenu reprezentacije Francuske naloženo da supruzi plati 4.000 eura za moralnu štetu i 2.000 eura za sudske troškove.

Evra se žalio na ovu odluku, a njegov advokat Jerome Boursican smatra da se činjenice ne sagledavaju na pravi način.

“Gospodin Patrice Evra je uložio žalbu znajući da je svojoj supruzi obezbijedio stan, kuću sa bazenom na jugu Francuske i da joj je pozajmio skoro dva miliona eura za svakodnevni život. To ona odbija vratiti”, rekao je Boursican-

Sam Evra nije odgovorio na poziv novinara Le Parisiena, ali jeste Nathalie Dubois, advokatica njegove supruge.

“Nadam se da će zahvaljujući ovoj odluci, Patrice Evra konačno shvatiti da nije iznad zakona i da ne možemo preko noći napustiti ženu i djecu. To pogotovo vrijedi u ovom slučaju jer su se upoznali sa 15 godina, a ona ga je pratila širom svijeta kako bi podržala njegovu nogometnu karijeru”, rekla je Dubois.

Njih dvoje su u braku od 2007. godine i imali su dvoje djece. U julu 2020. godine Daily Mail je objavio fotografije gdje Evra ljubi dansku manekenku Margaux Alexandru dok je još bio u braku pa je te godine pokrenut postupak za razvod braka koji još nije okončan. Od tada je Evra sa danskom manekenkom dobio dvoje djece.

Sandra koja je Evrina ljubav iz djetinjstva je bila slomljena i šokirana nakon što je Patrice prevario, a za to je saznala preko društvenih mreža.

Inače, Evra je legenda Crvenih đavola, a za Manchester United je igrao 379 puta u periodu od 2006. do 2014. godine.

Tokom bogate karijere nastupao je za italijanske klubove Marsalu 1912, Monzu i Juventus, zatim Nicu, Monaco i Marseille u Francuskoj te Manchester United i West Ham u Engleskoj.

Osvojio je 19 klupskih trofeja, dok je za francusku reprezentaciju upisao 81 nastup. Igračku karijeru završio je 2019. godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE