Lokalne Teme(VIDEO) Naredne sedmice teniski turnir u Visokom

(VIDEO) Naredne sedmice teniski turnir u Visokom

Vrhunski teniski događaj u sedmici nakon Grand Slama u Wimbledonu, ponovo nas očekuje u Visokom. Naime, u Regionalnom centru za pripreme vrhunskih tenisera u Arheološko-turisitčko-sportskom parku “Ravne 2” dolaze sjajne teniserke iz nekoliko zemalja.

Teniski stadion u parku je otvoren međunarodnom teniskom egzibicijom 13. jula 2024. kada je najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković u društvu sa najboljim regionalnim igračem dubla svih vremena Ivanom Dodigom, najboljim slovenačkim igračem Aljažom Bedeneom i bh. reprezentativcem Aldinom Šetkićem pripremio neviđeni teniski spektakl koji je direktno prenošen u deset zemalja, uz prisustvo 2.000 gledalaca i 75 svjetskih medija.

Godinu dana nakon toga, sredinom jula 2023. održan je prvi teniski turnir za seniore uz učešće devet najboljih bh. tenisera te takmičare iz Makedonije, Crne Gore i Njemačke.

Tradicija se nastavlja i ove godine. Od četvrtka 18. jula 2024. do subote 20. jula 2024. osam teniserki dolaze u Visoko. Među njima su najbolje bh. seniorke i reprezentativke Dea Herdželaš, Suana Tucaković i Laura Radaković te najveća mlada nada bh. tenisa Tea Kovačević. Iz Srbije dolazi mlada Dunja Marić koja ima WTA ranking, a iz Hrvatske iskusna Silvia Njirić, također sa WTA rankingom. Listu zaključuju igračice naših korijena koje igraju u američkoj teniskoj diviziji Enya Ratkić (SAD) i Greta Carbone (Italija).

Termini igranja su od 9:00 do 13:00 sati i od 17:00 do 21:00 sati predveče. Suce, linijske suce i skupljače loptica je osigurao partner turnira Teniski savez Bosne i Hercegovine. Svaki dan će se igrati po četiri meča s borbom za 1, 3, 5. i 7. mjesto. Pehare pobjednicima će uručivati predstavnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Teniskog saveza Bosne i Hercegovine, Grada Visokog i organizatora turnira privrednog društva ‘Bosanske piramide d.o.o.’.

Svrha organizacije ovog vrhunskog turnira je promocija tenisa, olimpizma i saradnje u regionu.

Nagradni fond:
1. MJESTO: 3.000 EURA
2. MJESTO: 2.000 EURA
3. MJESTO: 1.500 EURA
4. MJESTO: 1.000 EURA
5. MJESTO: 800 EURA
6. MJESTO: 700 EURA
7. MJESTO: 600 EURA
8. MJESTO: 500 EURA

Organizator plaća troškove smještaja, ishrane i transporta svim učesnicama. Svi mečevi su otvoreni za javnost i besplatni, kao i veliki parking na Ravnama.

U nastavku možete pogledati kako su izgledali turniri prethodne dvije godine:

2022.

2023.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE