Lokalne TemeUčesnici iz Visokog krenuli na Marš mira u znak sjećanja na žrtve...

Učesnici iz Visokog krenuli na Marš mira u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Rano jutros pet pripadnika Odreda Izviđača “Visoko” i trinaest članova Udruženja boraca “Crni labudovi” položili su cvijeće na Trgu žrtava genocida u Srebrenici uz učenje Fatihe, te se uputili na put dug tri dana prema Potočarima.

“Prva destinacija na ovom putu mira je Sarajevo gdje će nam se pridružiti još četiri člana i gdje ćemo položiti cvijeće. Nakon Sarajeva slijedi put prema logoru u Nezuku gdje će grupa prespavati u šatorima, a već sljedeće jutro krećemo na rutu Liplje – Konjević polje. Treća ruta je ujedno i krajnja destinacija Potočari gdje se očekuje da ćemo stići 10. jula u poslijepodnevnim satima.” – kazao je Kemal Mušinbegović, član Udruženja boraca “Crni labudovi”, a koji već godinama predvodi Marš mira iz Visokog.

Svim učesnicima “Marša mira 2024” čestitamo na hrabrosti i volji, te im želimo svu sreću na putu dugom preko 100 kilometara.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE