Lokalne TemeVremenska prognoza do kraja jula u Visokom: Ugodne ljetne temperature privodimo kraju,...

Vremenska prognoza do kraja jula u Visokom: Ugodne ljetne temperature privodimo kraju, dolaze vreline

Prijatne ljetne temperature i noći polako privodimo kraju, naveli su meteorolozi BHMeteo.ba, dodavši da nam se u narednim danima vraćaju vreline.

“Naredne sedmice oko 35°C, u pojedinim danima i toplije”, dodaju.

Najavili su i povratak fenomena “saharskog pijeska”, koji će u navedenom periodu ponovo biti prisutan u BiH.

“Iako će dominirati sunčano vrijeme, nebo neće biti posve plavo. Ponovo će se zamutiti pristizanjem čestica prašine i pijeska sa sjevera Afrike. Naravno i svim onim negativnim česticama koje pijesak pokupi na putu do nas”, naglašavaju meteorolozi.

Što se tiče padavina, kako su istakli,očekuje nas sušni period.

“Pred nama je sušni period, bez ozbiljnijih padavina na prostoru čitave zemlje. Od padavina zasada samo rijeđi lokalni pljuskovi u pojedinim danima”, zaključuju meteorolozi.

Pogledajte mjesečnu prognozu za mjesec juli u Visokom:


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE