SportNogometRasplet u skupinama C i D

Rasplet u skupinama C i D

Čak četiri utakmice trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva bit će odigrane danas. Riječ je o susretima u grupama C i D.

Pred reprezentacijama Srbije i Danske je ključna utakmica. No, dok je Dancima možda i bod dovoljan za plasman u osminu finala, izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija trebali bi ići na pobjedu ukoliko žele biti sigurni da će ostvariti ulazak u nokaut fazu.

“Utakmice protiv Engleske i Slovenije su nam bile važne, ali se naredna ispostavila kao ključna. Poraženi smo tri puta od njih, ali ćemo učiniti sve da promijenimo negativnu tradiciju”, kaže Stojković.

U drugom duelu iste grupe, u identičnom terminu od 21 sat sastaju se Engleska i Slovenija. U određenom scenariju bod bi mogao biti dovoljan i jednoj i drugoj selekciji za osminu finala, no nema sumnje da će obje ekipe pokušati ostvariti pobjedu.

Trenutni poredak grupe C: Engleska 4, Danska i Slovenija 2, Srbija 1.

Mečevi grupe D igraju se ranije, od 18 sati. Poljska je već izgubila sve šanse, ali ostale tri selekcije su igri za prvo mjesto u grupi.

Nizozemcima i Austrijancima bi čak i bod odgovarao u međusobnom susretu da se nađu u nokaut fazi, dok Francuzi moraju pobijediti većom razlikom Poljsku nego što bi to eventualno uradile Oranje, kako bi bili prvi u grupi.

Trenutni poredak u grupi D: Nizozemska i Francuska 4, Austrija 3, Poljska 0.

Tvarenasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE