SportNogometItalija remijem protiv Hrvatske izborila osminu finala

Italija remijem protiv Hrvatske izborila osminu finala

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Italije remizirali su 1:1 u trećem odlučujućem kolu grupe “B” Evropskog prvenstva (EURO 2024) za plasman u osminu finala.

U utakmici koja se igrala u njemačkom Leipzigu, Hrvatska je povela preko Luke Modrića u 55. minuti, ali je reprezentacija Italije izjednačila u 98. minuti golom Mattiaja Zaccagnija i osigurala plasman u osminu finala.

U drugom duelu iste grupe, reprezentacija Španije, koja je već ranije osigurala plasman u nokaut fazu, savladala je selekciju Albanije rezultatom 1:0. Strijelac za Špance je bio Ferran Torres u 13. minuti utakmice.

Prvo mjesto u grupi je osvojila selekcija Španije sa devet bodova, Italija je druga s četiri boda, dok Hrvatska ima dva. Albanija je na začelju tabele s jednim osvojenim bodom.

Federalna.ba / AA / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE