SportNogometKreće rasplet grupne faze EP-a

Kreće rasplet grupne faze EP-a

Kreće rasplet grupne faze na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Danas su na rasporedu prvi mečevi posljednjeg kola.

Dva susreta grupe A bit će odigrana u identičnom terminu od 21 sat. Riječ je o duelima Njemačka – Švicarska i Škotska – Mađarska.

Nijemci i Švicarci igraju za prvo mjesto u grupi, s tim da je izabranicama Julianna Nagelsmanna dovoljan i bod za ostvarenje ovog cilja.

Škotska i Mađarska, pak, bore se za ulazak u osminu finala. Škoti su u boljoj poziciji jer imaju jedan bod, dok Mađari u prva dva kola nisu osvojili nijedan.

Rasplet u ovoj grupi je bitan za Italiju i Hrvatsku, jer drugoplasirani tim iz grupe B igra protiv trećeplasiranog iz grupe A.

Tvarenasport.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE