Napunite sudoper s dvije do tri kašike sode bikarbone, pola šolje sredstva za pranje suđa i dovoljno tople vode da pokrije rešetke. Namočite rešetke za pećnicu i ostavite minimalno 30 minuta do nekoliko sati ovisno o tome koliko su mrlje tvrdokorne. Na kraju ih izribajte čistom spužvicom. Isperite rešetke čistom vodom i ostavite da se osuše prije nego što ih vratite u rernu.
Preporučuje se da ovu metodu koristite svaka dva do tri mjeseca, ali to ne znači da ste ostatak vremena oslobođeni. Redovno brisanje između postupaka namakanja i ribanja spašava vas od najtvrdokornijih mrlja i smanjuje mogućnost od neugodnih mirisa.
Za dnevni postupak čišćenja potrebno je da uklonite rešetku i s malo deterdženta za suđe obrišete krpom s obje strane. Temeljito je isperite čistom vodom i ostavite da se osuši prije nego je vratite u rernu.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.