BiHPolitikaSDA još ne zna da li će imati svog kandidata ili će...

SDA još ne zna da li će imati svog kandidata ili će podržati Durakovića za načelnika Srebrenice

Završen je sastanak u Centrali SDA na kojem su Adil Osmanović, Šefik Džaferović i Safet Softić razgovarali sa načelnikom Srebrenice Ćamilom Durakovićem i predsjednikom OO SDA Srebrenica Hamdijom Fejzićem a u vezi problema oko budućeg kandidata za načelnika ove općine, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Adil Osmanović kazao je da je ova grupa u toku razgovora vodila se zaključkom Predsjedništva SDA da je za ovu općinu neophodno kandidatirati jedno ime kao što je to učinjeno 2012. godine.

– SDA zaključak je jasan i učinit ćemo sve da se probosanske stranke okupe oko jednog imena – kazao je Osmanović dodavši da će ipak na kraju posljednju riječ o ovome reći OO SDA Srebrenica koji će uskoro zasjedati.

Na pitanje šta je bilo sporno Osmanović je kazao da je vidljivo da ne postoje neki preveliki problemi koji se ne mogu riješiti. Ćamil Duraković kazao je da očekuju podršku SDA kao i ostalih stranaka za njegovu ponovnu kandidaturu.

Predsjedništvo SDA najbliže je upravo kandidaturi Ćamila Durakovića, ali OO SDA Srebrenica će donijeti konačnu odluku.

Hamdija Fejzić je pak utvrdio da su zapravo mediji izmislili da je on zainteresiran za načelničko mjesto i da su neki pomislili da on po difoltu kao predsjednik općinske organizacije treba da bude načelnik. Nije mogao precizno odgovoriti na pitanje kakav će stav zauzeti OO SDA, a Duraković je kazao da ukoliko SDA ipak odabere drugo ime postoje druge partije koje mogu podržati njega kao nezavisnog kandidata.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE