Lokalne TemePozitivno VisokoAfan Habibović osvajač dvije zlatne medalje u Zadru

Afan Habibović osvajač dvije zlatne medalje u Zadru

Plivački klub “Leptir”, za koji nastupa i Visočanin Afan Habibović, ostvario je izvanredan uspjeh na Otvorenom prvenstvu u paraplivanju “Zadar Open”, koje je održano ovog vikenda u Zadru. Na takmičenju je učestvovalo 164 plivača iz 17 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a troje plivača iz PK “Leptir” istaklo se svojim izvanrednim rezultatima. Amar Gurdić, Afan Habibović i Tarik Avdić predstavljali su PK “Leptir” sa ukupno 9 startova, pri čemu su osvojili niz medalja i poboljšali svoja vremena.

Amar Gurdić je dominirao u svojim disciplinama, osvojivši tri zlatne medalje:
50 metara kraul
50 metara delfin
100 metara kraul

Afan Habibović osvojivši dvije zlatne medalje i jednu srebrene:
50 metara kraul (srebro)
50 metara leđno
100 metara leđno

Tarik Avdić je imao tri starta, u kojima je značajno poboljšao svoja vremena:
50 metara prsno
50 metara kraul
50 metara leđno

Posebne zasluge za ove rezultate pripadaju treneru Admiru Malićbegoviću čiji je predan rad i stručnost doprinio ovim uspjesima. Njegov trud i posvećenost pomogli su plivačima da dostignu nove visine i ostvare izvanredne rezultate.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE