SportNogometNK Bosna u ubrzanom kolu u srijedu gostuje kod NK Pobjeda

NK Bosna u ubrzanom kolu u srijedu gostuje kod NK Pobjeda

U sklopu 23. kola Druge lige FBiH, skupina Centar, Nogometni klub “Bosna” gostuje na Tešanjci, kod ekipe NK “Pobjeda”. Utakmica će biti odigrana, obzirom da je riječ o ubrzanom kolu, u srijedu, 29. aprila, na stadionu Tešanjke, sa početkom u 16.30 sati.

Ekipa NK “Pobjeda” se nalazi na devetom mjestu drugoligaške tabele, sa 30 osvojenih bodova, uz jednu utakmicu manje. Ekipa sa Tešanjke je, u dosadašnjem toku sezone, ostvarila osam pobjeda, od čega sedam na domaćem terenu, a jednu na gostujućem.

Kada su u pitanju drugi ishodi, ekipa sa Tešanjke je gubila sedam puta, od čega tri puta na domaćem terenu, dok su tri utakmice odigrali neriješenim ishodom. U posljednja četiri kola, NK “Pobjeda” „ne zna za pobjedu”, tako su jedan susret završili neriješeno, a tri izgubili. U direktnom duelu s našom ekipom nemaju pozitivan zbir, s obzirom da su posljednje tri utakmice ubilježili isto toliko poraza, od čega jedan na svom terenu, a dva na našem, gdje su u posljednjem meču deklasirani rezultatom 5:1.

Bosna svoje utakmice igra u promjenjivoj formi, tako da smo u posljednje četiri utakmice zabilježili jedan domaći remi i pobjedu, a u gostima smo pobjeđivali dva puta.

Bosna u ovaj susret, koji je vjerovatno i ključni, ulazi veoma oslabljenja, trener Emir Karahmet ne može računati na suspendovanog Mujkića, kapitena Frljak Ahmeta koji je obnovio povredu koljena, te najboljeg igrača Bosne, Meldina Hodžića, koji je van stroja zbog upale pluća. Za razliku od prošlog susreta u ekipu se vračaju suspendovani Muhamed Plakalo i Abduselam Alihodžić.

Iako naša ekipa nije u formi nadamo se pozitivnom ishodu, jer zbog dva domaća remija nemamo pravo na kiks do kraja prvenstva.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE